ارزش غذایی و خواص فلفل تند برای سلامتی | تغذیه سالم

فلفل تند از میوه های گیاه فلفل Capsicum ( دلمه ای ) است که واسه عطر و طعم گرم و تند اونا در غذاها شناخته می شن. اونا از خونواده ای مربوط به گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای هستن و به یه گونه علمی به نام فلفل آنوم تعلق دارن. گونه های مختلفی از فلفل تند مانند کاین یا jalapenos هست. در این مقاله از ۷گنج با ما همراه باشین تا بیشتر درباره ارزش غذایی و خواص فلفل تند باخبر شید.

ارزش غذایی و خواص فلفل تند واسه سلامتی

ارزش غذایی و خواص فلفل تند

ماده کپسایسین ( Capsaicin ) ترکیب اصلی موجود در فلفل تنده که مسئول طعم تند وخواص درمانی اون هستش.

ارزش غذایی فلفل تند

این فلفلا در رنگای جور واجور موجود هستن که معمولا رنگ سبز و قرمز در اونا بیشتر دیده می شه.

فلفل تند کلا دارای ۸۸ درصد آب و ۹ درصد کربوهیدراته. در ادامه مواد مغذی موجود در این فلفل و مقادیر اونو می خونین:

کالری ۴۰

آب ۸۸٪

پروتئین ۱.۹ گرم

کربوهیدرات ۸.۸ گرم

شکر ۵.۳ گرم

فیبر ۱.۵ گرم

چربی ۰.۴ گرم

اشباع ۰.۰۴ گرم

اشباع نشده ۰.۰۲ گرم

اشباع نشده ۰.۲۴ گرم

امگا ۳ ۰.۰۱ گرم

امگا ۶ ۰.۲۳ گرم

چربی ترانس ~

فلفل تند

ویتامینا و مواد معدنی :

فلفل تند پر از ویتامینا و مواد معدنی مختلفه. اما از اونجایی که فلفل رو معمولا در مقدار کم می خورن دریافت روزانه این مواد از راه فلفل بسیار کمه.

  • ویتامین C: ویتامین C یه آنتی اکسیدان قویه که واسه بهبود زخم و بهبود کارکرد سیستم ایمنی بدن لازمه.
  • ویتامین B6: یکی از اعضای خونواده مهم ویتامین ب است.
  • ویتامین K1: ویتامین K1 یا فیلوکینون واسه لخته شدن خون و سلامت استخون ها و کلیه لازمه.
  • پتاسیم: یه ماده معدنی در رژیم غذاییه که در خدمت توابع جور واجور بدنه. مصرف مقادیر کافی پتاسیم می تونه از احتمال دچار شدن به بیماریای قلبی جلوگیری کنه.
  • مس: مس یه عنصر لازم آنتی اکسیدانی واسه تقویت استخوانا و سلولای عصبیه. معمولا در رژیم غذایی این عنصر خیلی یافت نمی شه اما در این فلفل مقادیری از اون هست.
  • ویتامین A: یکی از مهمترین خواص فلفل تند سرشار بودن از ماده بتاکاروتنه که در بدن به ویتامین A تبدیل می شه.

خلاصه: فلفل غنی از ویتامینا و مواد معدنیه. اما معمولا این مواد به مقدار زیاد از راه فلفل به بدن نمی رسه چون که اندازه مصرف روزانه فلفل واسه هر فرد کمه.

بقیه ترکیبات گیاهی موجود در فلفل تند :

فلفل تند یه منبع غنی از ماده کپسایسین تند و گرمه. هم اینکه این فلفل شامل مقادیر کاروتنوئید آنتی اکسیدان هاس که امتیازات زیادی واسه سلامتی دارن. در ادامه ترکیبات گیاهی اصلی در فلفل تند رو می خونین.

ماده Capsanthin: کارتنوئید اصلی موجود در فلفل تند قرمزه که مسئول رنگ قرمز اون بوده و بیشتر ۵۰ درصد از محتوای کارتنوئیدی رو شامل می شه. خواص آنتی اکسیدانی قوی این ماده می تونه واسه مقابله با سرطان بسیار به درد بخور باشه.

ماده Violaxanthin: آنتی اکسیدان کارتنوئیدی کلی در فلفل تند زرده که ۳۷ تا ۶۸ درصد از محتوای کارتنوئیدی رو تشکیل میده.

لوتئین: فراوون ترین کارتنوئید موجود در فلفل سبز است که مصرف زیاد اون دلیل سلامت چشم می شه.

کپسایسین: یکی از ترکیبات گیاهی موجود در فلفل تنده که مسئول عطر و طعم اون و خیلی از اثرات سلامتی اون هستش.

اسید سناپنتیک: این اسید موجود در فلفل دارای فواید زیادی واسه سلامتیه.

فرولیک اسید: یه آنتی اکسیدان قویه که واسه مراقبت در برابر بیماریای طولانی کارسازه.

نکته : محتوای آنتی اکسیدانی فلفل بالغ بسیار بیشتر از فلفل نارسه.

خلاصه: فلفل تند غنی از ترکیبات گیاهی آنتی اکسیدانیه که فایده های درمانی مختلفی داره. مهم ترین اونا کپسایسینه که باعث طعم و مزه تند فلفل می شه.

فواید درمانی و خواص فلفل تند واسه سلامت :

ماده کپسایسین یه ترکیب اصلی در فلفل تنده که خواص منحصر به فردی داره. اونا به گیرنده های درد چسبیده و حسی مثل سوزش ایجاد می کنن اما این احساس واقعا نشون از سوختن نیس.

با این حال مصرف دراز مدت کپسایسین می تونه دلیل آسیب دیدن گیرنده های درد شده و از حساسیت به عطر و طعم تند جلوگیری کنه و گیرنده های درد رو نسبت به اون بی خیال نسبت به موضوع کنه.

هم اینکه باعث می شه گیرنده های درد به دیگر حسای سوزش مانند سوزش سر معده به وجود اومده به وسیله برگشت اسید معده بی خیال نسبت به موضوع شه.

تو یه مطالعه محققان روزانه ۲۵ گرم فلفل تند به بیماران گرفتار به سوهاضمه می دادن. اونا دیدن که تا ۵ هفته بعد سوزش معده اونا بدتر شد اما بعد از اون دوره کم کم دردی حس نکردن.

هم اینکه در مطالعه دیگری مشخص شد که مصرف روزانه ۳ گرم فلفل تند به مدت ۶ هفته می تونه سوزش سر دل بیماران با رفلاکس اسید رو درمان کنه.

فلفل قرمز

خواص فلفل تند واسه کاهش وزن

چاقی یه مشکل جدی در خیلی از افراده که می تونه سلامت فرد رو به خطر بندازه و مسبب بیماریای جدی مانند بیماریای قلبی و دیابت شه.

از خواص فلفل تند وجود ماده کپسایسین موجود در اون هستش که دلیل کاهش اشتها و افزایش چربی سوزی در فرد شه.

در واقع تحقیقات نشون میده که ۱۰ گرم فلفل قرمز به طور زیادی چربی سوزی رو در زنان و مردان زیاد می کنه. هم اینکه ماده کپسایسین تمایل آدما به مصرف کالری رو  کم می کنه.

یه مطالاعه روی ۲۴ مصرف کننده نشون داد که مصرف منظم فلفل دلیل کاهش تمایل به دریافت کالری شد.

مطالعه دیگری هم اثبات کرد که فلفل دلیل مصرف مقدار زیادی انرژی شده و اشتها رو هم پایین می آورد.

پس مصرف منظم فلفل و یا مکمل کپسایسین میتونه واسه کاهش مصرف کالری و سوزوندن چربی اثر داشته باشه.

با این حال ممکنه بدن کم کم به کپسایسین عادت کرده و اندازه واکنشش به اون فرق داشته باشه.

خلاصه: فلفل می تونه دلیل کاهش وزن شده و یا درد به وجود اومده به وسیله رفلاکس معده رو کم کنه.

مشکلات مصرف فلفل تند

فلفل هم مانند خیلی از مواد غذایی می تونه بعضی مشکلات جانبی رو به دنبال داشته باشه. خیلی از مردم طعم تند اونو دوست ندارن.

فلفل یه ادویه خوب واسه دادن کمی طبع گرم و آتشین به غذاس.

ماده ای به نام کپسایسین به گیرنده درد وصل شده و حسی مثل سوزش بوجود میاره. در مقادیر بالا این ماده دلیل درد شدید، التهاب و تورم و قرمزی می شه.

با گذشت زمان و مصرف همیشگی کپسایسین سلولای عصبی درد خاصی رو حس نمی کنن.

درد معده و اسهال :

خوردن فلفل می تونه ناراحتیای روده رو به دنبال داشته باشه. علائم عبارتند از شکم درد، احساس سوزش در روده، گرفتگی عضلات، اسهال و درد.

این مشکلات در افراد گرفتار به سندروم روده تحریک پذیر شدیدتر هستش. فلفل تند به طور موقت می تونه حال این دسته از افراد رو بد کنه. به خاطر همین پیشنهاد می شه که بیماران گرفتار به سندروم روده تحریک پذیر مصرف فلفل رو کم کنن.

خطر دچار شدن به سرطان

سرطان یه مریضی جدی و خطرناکه که از رشد کنترل نشده سلولا ناشی می شه. بعضی از دلایل نشون میده که اثر فلفل تند روی بدن می تونه شانس دچار شدن به سرطان رو زیاد کنه.

تحقیقات نشون داده که مصرف فلفل تند با افزایش خطر دچار شدن به سرطان به خصوص در کیسه صفرا و معده همراه س.

هم اینکه خوردن پودر فلفل قرمز یه عامل خطرناک واسه دهن و سرطان گلو در هندوستان برشمرده می شه.

یادتون باشه که این علائم واسه کسانیه که به طور منظم و زیاد فلفل تند می خوردند.

خلاصه: فلفل تند عوارضی هم به دنبال داره. در صورت استفاده زیاد ، این ادویه می تونه دلیل احساس سوزش معده یا اسهال شده و یا حتی با سرطان در رابطه باشه.

خلاصه ای از فواید و خواص فلفل تند واسه سلامت بدن :

  • فلفل تند یه ادویه محبوب در خیلی از نقاط جهان و یه ایده خوب واسه ایجاد طعم و عطر تند در غذاا هستش.
  • این ادویه غنی از ویتامینا، مواد معدنی و ترکیبات جور واجور گیاهی استثنایی و خاص هستش.
  • کپسایسین، ماده ای در فلفل تنده که دلیل احساس سوزش بعد از مصرف این ادویه شده و فواید درمانی و هم اینکه عوارضی به دنبال داره.
  • هم اینکه این ماده میتونه واسه نابود کردن درد و کاهش وزن مناسب باشه.
  • از طرف دیگه احساس سوزش به وجود اومده به وسیله خوردن این ادویه واسه خیلی از مردم ناراحت کننده س.
  • بعضی از دلایل محدود نشون میده که فلفل تند با بعضی از سرطانا و ناراحتیای گوارشی ربط داره.
  • آدمایی که دچار ناراحتیای گوارشی هستن بهتره از مصرف این ادویه دوری کنن.

بقیه مقالات مربوط به فلفل جهت مطالعه:

خواص و مضرات فلفل قرمز واسه بدن

سریع ترین و موثرترین روشای درمان سوزش فلفل

خواص و مضرات فلفل مشکی واسه بدن

منابع استفاده شده :  livestrong ، healthline

.

منبع : ۷ganj.org

پیام بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *