ارزش غذایی میگو و رازهایی در مورد طبخ میگو | تغذیه سالم

ارزش غذایی میگو و رازهایی در مورد طبخ میگو

ارزش غذایی میگو و رازهایی در مورد طبخ میگو

یکی از خوراکیای بسیار مفیدی که در غذاای مورد علاقه ما ایرانیان هست، میگوه. میگو به عنوان یه جور گوشت سفید و غذای دریایی، یکی از ارزشمندترین شکلای جور واجور گوشت ها حساب می شه

 با ارزش غذایی میگو بیشتر آشنا شید

میگو حجم بالایی از شکلای جور واجور مواد معدنی مانند ید و سلنیوم رو در خود جای داده. این غذای دریایی، دارای پروتئین بسیار باکیفیتی هم هست و می تونه تامین کننده حجم مناسبی از پروتئین لازم بدن باشه. سلنیوم فراوون موجود در میگو به عنوان یه ماده معدنی با ارزش به بهتر شدن کارکرد شناختی مغز کمک می کنه؛ باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شه، قدرت باروری رو هم در زنان و هم در مردان زیاد می کنه، احتمال دچار شدن به مریضیا و گرفتگی عروق رو پایین می آورد، جریان خون رو در رگا بالا می بره، رادیکالای آزاد احتمالی در بدن رو آزاد می کنه و در آخر باعث بهتر شدن فعالیت آنتی اکسیدانا در بدن می شه.

یکی از نکات مهمی که همیشه درباره مصرف میگو مطرح بوده و هست، بحث درباره اندازه کلسترول موجود در اون هستش. یه سری از آدما به دلیل کلسترول بالای موجود در میگو، دور مصرف این غذای مهم رو خط می کشن. این در حالیه که با وجود بالا بودن اندازه کلسترول میگو، بازم ما ممنوع بودن مصرفی واسه اون در نظر نمی گیریم.

بهتره بدونین که مصرف متعادل شکلای جور واجور خوراکیای شامل کلسترول (شکلای جور واجور گوشت، فرآورده های لبنی و فرآورده های گوشتی) واسه افراد سالم جامعه هیچ ضرری نداره؛ یعنی اگه یه فرد سالم تا روزی ۳ تخم مرغ یا ۱۰ عدد میگو هم مصرف کنه، مشکلی براش ایجاد نمی شه. تنها محدودیتی که ما واسه مصرف میگو در نظر می گیریم، محدودیت مصرف واسه افراد گرفتار به چربی خون بالاست که از LDL یا همون چربی بد خون بالا رنج می برن. این افراد باید دفعات مصرف میگو رو در برنامه غذایی خود به حدود ۲ تا ۳ مرتبه در طول ماه محدود کنن. از طرف دیگه، آدمایی که کلسترول خون بالایی دارن باید میگو رو با روشای دیگری طبخ کنن تا حجم کلسترول دریافتی پایین بیاد. پس، کباب پز، تنوری، آبپز یا بخارپز کردن میگو واسه این افراد، بهتر از سرخ کردن اون هستش.

نکته دیگری که میشه درباره مصرف میگو مطرح کرد، همراهان این غذا هستن. باتوجه به اندازه کلسترول قابل توجه موجود در میگو، بهتره این خوراک دریایی رو با حجم خیلی از سبزیا و صیفیایی مانند گوجه فرنگی، هویج، فلفل، شکلای جور واجور سبزی های برگ سبز یا حتی کدو یا بادمجان همراه کنین تا تعادل مناسبی در بشقاب غذایی تون ایجاد شه.

رازهایی در مورد میگو و طبخ میگو

۱. اگه هنگام خرید میگو به نوشته های روی بسته بندی دقت کنین، حتما متوجه اعداد و نشونه هایی مانند U10، U8 یا U6 میشین. این اعداد، نشونه اندازه میگوها هستن. بهتره بدونین که کوچیک یا بزرگ بودن میگوها، هیچ فرقی در ارزش تغذیه ای اونا ایجاد نمی کنه.

۳. حتما قبل از مصرف میگو، اونو خارج کنین، اینجوری که با کمک نوک چاقو، رگ بزرگ داخل کمر یا یعنی روده میگو که مثل نخ مشکی یا سبز رنگه رو خارج کنین. واسه این منظور، نوک چاقو رو زیر روده بذارین و اونو بکشین. بعد، میگو رو زیر آب سرد بشورید، چون اگه روه میگو در بدن اون بمونه می تونه باعث طعم بد میگو بشه.  

۴. اگه دچار حساسیتای غذایی جور واجور هستین، باید بدونین میگو هم در گروه غذاهای بسیار حساسیت زا قرار داره و مشورت با دکتر قبل از مصرف اون، لازمه.

۵. اگه میگوی تازه و کامل خریدین، حتما اونو با دستکش پاک کنین. میگوهای کامل تیغای بسیار ریزی در ناحیه سر و پوست دارن که به سادگی با چشم دیده نمی شن و فرو رفتن این تیغا در پوست دست می تونه باعث آزردگی و خارش پوست دست واسه چند روز شه.

۶. زمان طبخ میگو باید کوتاه باشه تا بافت و طعم مطلوب اون از دست نره. پختن یا سرخ کردن میگو در کمتر از ۷دقیقه بهترین زمان واسه طبخ اون هستش.

۷. پیاز و سیر همراه زردچوبه و گوجه فرنگی یا ادویه مخصوص میگوی جنوبی، بهترین طعم دهنده های میگو حساب می شن.

مصرف این غذا پیشنهاد می شه به:

افراد لاغر یا کسائی که میخوان به هر دلیلی مقدار چربیای به درد بخور رو کمی در برنامه غذایی خود زیاد کنن، این افراد می تونن مقداری تخمه آفتابگردان، گردوی خردشده یا دانه کنجد بوداده روی میگوها بپاشند. اگه دوست ندارین طعم میگوها غالب باشه، می تونین سبزیایی مانند جعفری و گشنیز رو به سس این غذا و هویج و مقداری جوونه تازه رو به میگوهای در حال تفت دادن، اضافه کنین.

ارزش تغذیه ای یه وعده غذای جفت و جور شده از میگو یعنی:

هر وعده از غذای جفت و جور شده با میگو شامل ۶ گرم چربی (۲ گرم چربی اشباع)، ۱ گرم فیبر، ۴ گرم کربوهیدرات، ۲۲ گرم پروتئین، ۲۸ میکروگرم فولات، ۱۶۲ میلی گرم کلسترول، ۲ گرم قند، ۱۳۳۰ واحد بین المللی ویتامین A، ۳۶ میلی گرم ویتامین C، ۱۰۰ میلی گرم کلسیم، ۱ میلی گرم آهن، ۲۷۰ میلی گرم سدیم و ۳۸۷ میلی گرم پتاسیمه. ضمن اینکه می تونه ۵۹ درصد از نیاز روزانه بدن به ویتامین C و ۲۷ درصد به ویتامین A رو هم تامین کنه.

جمع آوری: گروه سلامت سیمرغ
seemorgh.com/health

.

منبع :

پیام بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *