س. اسفند ۶ام, ۱۳۹۸

ارزش غذایی بامیه | سبزیجات

۳d render biological cell virus. Micro bacteria under a microscope. Virus in the microenvironment. Biological disease. Defeat cell with virus. Microbiological study

مجموعه: خواص مواد غذایی

 

 

 

ارزش غذایی بامیه

 

 

بامیه پر از اسید فولیک، ویتامین هایA وCه. هم اینکه منبع خوبی از ویتامینای گروهB ، منیزیوم، پتاسیم و فیبر غذایی هستش.


ارزش غذایی نصف لیوان بامیه پخته:

 

۲ گرم فیبر داره؛ منبع خوبی از فیبره.

۴۶۰ واحد ویتامینA داره؛ منبع خوبی از ویتامینAه.

۱۳۰ میلی گرم ویتامینC داره.

۵۰ میلی گرم کلسیم داره؛ منبع خوب کلسیم که ضد پوکی استخون است.

۲۵۶میلی گرم پتاسیم داره؛ که ضد فشار خون است.

 

 

اثرات مواد مغذی موجود در بامیه بر سلامتی بدن:


۱) فیبر موجود در بامیه به حفظ قند خون کمک می کنه؛ اینجوری که سرعت جذب قند رو کم می کنه، پس واسه افراد گرفتار به دیابت خوبه.

 

۲) موسیلاژ(یه نوع فیبر) موجود در بامیه به کلسترول غذا وصل شده و جذب اونو کم می کنه. هم اینکه باعث دفع سموم از بدن می شه. اثر بامیه درکاهش کلسترول خون، یکی از خصوصیات بسیار به درد بخور این سبزیه چون مثل داروهای کاهنده کلسترول اثرات جانبی نداره.

 

۳) خیلی از کارشناسان فکر می کنن که بیشتر بیماریا از روده شروع می شن. فیبر موجود در بامیه با جذب آب کافی، از بروز یبوست جلوگیری کرده و دچار شدن به بیماریایی چون بواسیر و دیورتیکولیت* رو بشدت کم می کنه.

معمولاً واسه افزایش حجم مدفوع و رفع یبوست،مصرف سبوس گندم پیشنهاد می شه که امکان داره دیواره روده رو حساس کنه. ولی موسیلاژ موجود در بامیه روده رو نرم کرده و خروج مدفوع رو آسون می سازه.

 

۴) اسید فولیک باعث کاهش هموسیستئین خون می شه که این ماده رگهای خونی رو بسته می کنه. ویتامینC هم یکی از آنتی اکسیدان های مهمه. در کل به دلیل دارا بودن این مواد مغذی و هم فیبرهای محلول و املاح باعث پیشگیری از بیماریای قلبی هم می شه.

 

۵) واسه حفظ اثرات به درد بخور بامیه و آنزیمهای هضمی اون، باید اونو خیلی کم بپزید یعنی با گرما کم یا با بخار ملایم پخته شه. بعضی افراد بامیه رو خام مصرف می کنن. ولی اگه خواستین اونو سرخ کنین، از مقدار کمی روغن زیتون یا روغن گیاهی واسه سرخ کردن اون استفاده کنین.

 

* دیورتیکولیت : التهاب دیورتیکولا( کیسه های گرد فتق مانند در دیواره مخاط روده بزرگ) است که در اثر تجمع باکتریا و بقیه محرکای داخل دیورتیکولا ایجاد می شه و باعث درد، نفخ، تهوع، یبوست، اسهال و تب می شه.



.

منبع :