س. اسفند ۶ام, ۱۳۹۸

ارزش تغذیه ای خربزه | سبزیجات

Abstract business concept, businessman touching a button on a virtual interface, technology

رسول گرامی اسلام (ص) در بیان خواص خربزه فرموده ان: خربزه از زینتای زمینه، آب اون از رحمت الهی، و شیرینی اون از بهشته.

از امام علی علیه السلام نقل شده خوردن خربزه، مثانه رو پاک و سنگ مثانه رو آب می کنه و ادرار رو زیاد می کنه.

 ایشون می فرمایند : خربزه  ده خاصیت داره:

۱- خوردنیه.

۲- آشامیدنیه، چون آبداره.

۳- میوه س.

۴- گله ( چون بویی مطبوع داره ).

۵- شیرینیه ( چون دارای قند زیاده ).

۶- روده ها و معده رو شستشو میده.

۷- معده و روده رو پاکیزه می کنه.

۸- سبزیه.

۹- دوای درده.

قسمتایی از این میوه که در تغذیه و پزشکی استفاده می شه، عبارت ان از: گوشت، تخم و پوست میوه.

فایده های درمانی خربزه

۱- خربزه دارای ویتامینAه، از این رو دربازسازی و تجدید سلولای بدن نقش داره.

۲- خربزه با داشتن خاصیت ادرارآور بودن در بیماریای

سنگ کلیه و مثانه خوبه؛ دراین بیماریا باید نمک و فلفل کمتر خورده شه.

۳- خربزه پر از ویتامین هایA ،D وC و سلولزه.

۴- خربزه به دلیل دارا بودن خاصیت ملیّن، واسه درمون یبوست تجویز می شه.

۵- اگه گوشت خربزه رو له کنین و به صورت

مرهم روی سوختگیای سطحی پوست بدن بذارین، اونو درمون می کنه.

۶- تخم خربزه واسه سرفه زیاد، درد سینه و حلق و تبای شدید خوبه.

۷- خربزه باعث

افزایش شیر در زنان شیرده می شه.

۸- مغز تخم خربزه بو داده طبیعت گرم داره.

۹- مغز تخم خربزه بو داده دارای خاصیت

ادرار آور، نرم کنندهو افزایش دهنده میل جنسی است.

۱۰- خربزه واسه افراد گرفتار به سل ریوی و کم خونی خوبه.

۱۱- خربزه، رنگ چهره رو روشن می کنه و مریضی استسقاء ( احساس تشنگی دائمی ) رو درمان می کنه.

۱۳- خربزه به

هضم غذا کمک می کنه و رودل رو برطرف می کنه.

۱۴- خوردن ۸ گرم دم کرده پوست خشک شده خربزه ، سنگ مثانه رو دفع می کنه.

احتیاط لازم در مصرف خربزه

۱- مصرف زیاد خربزه باعث نفخ می شه، در نتیجه در ناحیه معده و روده ایجاد درد می کنه.

۲- باید خربزه رو بعد از غذا مصرف کرد، چون وگرنه تولید اسهال و ورم روده می کنه.

۳- خوردن خربزه کال در کسائی که معده ضعیف دارن، تولید اسهال می کنه. هم اینکه خلط رو اضافه می کنه و واسه سینه درد و سرماخوردگی مضره.

عاتکه موسوی-کارشناس تغذیه تبیان

منبع : tebyan.net